Compra on-line

L'esbós

Lluíííís

“Hi ha preguntes que sovint els poetes no ens hem fet mai —quants músculs tenim al cos humà? I paraules que difícilment escriurem en un poema (sartori, romboides, psoas…)

Sent dona com sóc, hi ha músculs que, personalment, m’han servit molt més que d’altres. De poc m’ha servit, per exemple, ensenyar bíceps a la platja. Jo diria que de tots els òrgans contràctils, els que més han vetllat per mi han estat dos petits i desconeguts músculs que tenim a cadascun dels costats de la comissura de la boca, tècnicament coneguts com a Risorio de Santorini (un parèntesi a banda i banda dels llavis on poder acudir quan vulguem descansar l’ànima).

Si la vida es riu de tu, somriu. N’hi haurà prou amb enviar un petit impuls elèctric al cervell i apareixerà el senyal a l’horitzó del rostre. Lluííís”.

SÍLVIA B.F (fragment de l’epíleg).

Editorial: Viena Edicions (2015)

11€ + 5€ (Despeses d’enviament)
L'esbós

Fila índia enfora

La fila índia és l’ordre detestat que incita a la revolta, a la desobediència, a la sortida del rengle que aliena en qualsevol circumstància de la vida, sigui la cua del supermercat, de l’agència tributària, dels vàters públics o de la feina manual gairebé mecànica i sempre monòtona que desemboca en tendinitis. És l’ordre que es constata per fugir-ne i per celebrar el triomf de l’alliberament amb l’escriptura del poema, de tot un llibre sencer: aquest és el propòsit, o un dels propòsits, del segon poemari de Sílvia Bel.

Vinyet Panyella (fragment del pròleg).

Esgotat
L'esbós

L’esbós

“La professió de poeta hauria de considerar-se una professió de risc. És per això que aquest llibre que ara llegiràs resulta tan meritori. Aquest és un poemari de desamor on, tot i la joventut de l’autora, el sentiment deixa pas a l’experiència viscuda (ja va dir Rilke que la poesia no és feta de sentiments, sinó d’experiències). Tanmateix, tenint com a precedent els poemes pioners de Terra de Mai (1982), de la Marçal, aquest és potser un dels primers poemaris descaradament lèsbics de la literatura catalana.

L’autora pren de Pere Quart la tendència als jocs de paraules i la simpatia pel vers musical. I de Cristina Peri Rossi agafa prestada la voluntat de fer poesia de la quotidianitat fugint de les paraules grandiloqüents.

Sílvia Bel és atrevida i espontània com era la mateixa Marçal i tracta temes de rabiosa humanitat i actualitat (l’Alzheimer, els serials de televisió, la caiguda de les torres bessones…). Com m’agrada el poema que parla del radar que tenen les dones solteres i veuen amors futurs per tot arreu!
Com n’és de real, de veritat”.

Mª ÀNGELS CABRÉ (fragment extret del pròleg).

Editorial: 7dquatre (2010)

Esgotat

Altres col·laboracions:

Autisme. Trenquem el silenci amb poesia.  Viena Edicions (2014)

Donzelles de l’any 2000. Antologia de dones poetes dels Països Catalans. Editorial Mediterrània (2013)

Màscares i reclams: 20 dones poetes interpreten Montserrat Abelló (Curbet Edicions, 2011)

Els Fulls de l’Escriptori. Els veïnatges de la poesia. (Curbet Edicions, 2011)

Poems & Blocs. Poetes a la xarxa